Zomerstop

Het is al een tijdje stil…..wordt er nog gereden Koen? Wordt er mij regelmatig gevraagd. Nou, vanaf de laatste race verreden in Donington (Engeland) t/m de volgende race in Portimão (Portugal) is er een zomerstop van zo’n 8 weken. Het is wel fijn om thuis te zijn na het vele reizen maar na een korte vakantie met mijn vriendin begint het bij mij al weer te kriebelen om te rijden.

Het gaan rijden op mijn WK motor is niet gemakkelijk omdat er nog al wat voor geregeld moet worden. Het team moet gemobiliseerd worden en natuurlijk moet het een doel hebben om ergens te rijden. Het levert de meeste info op als je op een WK circuit gaat rijden maar daar moeten de kosten ook voor betaald worden. Vaak wordt er gedacht dat ik zo veel als ik wil mag rijden omdat je in een WK team zit. Alles wordt toch betaald? Nou, niet dus. Ik moet heel veel geld betalen om bij het team te rijden en de extra trainingen/testen komen er nog bij. Daarom ben ik ook al mijn sponsoren heel dankbaar dat zij mij hierin steunen want zonder hun had ik nooit op dit WK niveau kunnen rijden.

Maar wat doe ik nu in de zomerstop? Nou, ik heb voor de stop nog veel met het team overlegt over punten waarvan ik denk dat die nog verbetert kunnen worden. Zij  gaan op zoek naar nieuwe oplossingen. Extra trainingen worden dan ingepland om deze te testen. Een van deze tests (waar ik me nu bevind) is in Most (Tsjechië) om jullie een idee te geven over de afstanden die ik (en vaak nog mijn ouders) afleggen. Verder train ik fysiek veel in mijn eigen fitness ruimte (bij ons op zolder). Vaak is het daar heel warm, wat dan ook de situatie nabootst tijdens een race. Op de MTB maak ik ook mijn kilometers. In mijn geval probeer ik ook gewicht aan te komen waardoor er minder straf gewicht aan de motor hoeft te hangen. Ook heb ik een zelfde KTM RC maar met een lichtere motor (125cc i.p.v. 390cc) eronder waarmee ik op een kartbaan kan trainen. Dit doe ik niet alleen maar meestal met een paar andere jongens die in het NK rijden wat op zich heel leuk is. Verder bestudeer ik de circuits die er nog aan komen m.b.v. de PlayStation en video’s die er gedeeld worden.

Met andere woorden ik ben op koers om de resterende 3 races te gaan knallen.
Volgende WK race is van 6-8 september in Portimão (Portugal).