Serieuze stap naar voren.

Na een goed eerste weekend in het IDM zat ik afgelopen weekend in Oschersleben voor race 3 en 4. Toen we donderdagmiddag op het circuit aan kwamen voelde het circuit als vertrouwd. Want ik heb hier voorafgaand aan het rijden in het WK meerdere keren gereden in verschillende klassen. We hebben weer diverse verbeteringen aan de motor doorgevoerd en we hebben nog enkele dingen om te proberen.

De trainingen op vrijdag gingen goed en ik had vrij vlug al een goeie snelheid te pakken. Ik zette een 10e tijd neer over deze twee trainingen. Het weer was wel wat veranderlijk en ‘s avonds was het even een noodweer op de paddock.

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag kon ik mijn tijd van vrijdag met 0,4s verbeteren. En dat is wat ik wil, elke keer iets verbeteren. In de tweede kwalificatie kon ik dit weer aanscherpen maar bleef op een P12 hangen wat dus mijn startpositie voor de twee races op zondag is.

Op zondag was het weer in ieder geval prima. De warm-up verliep met een 10e plaats goed en met veel zelfvertrouwen was ik klaar voor de race.

Race 1: DNF
De start met de 600 verloopt zo goed dat ik telkens een paar plaatsen kan winnen. Door een val van een andere rijder was ik de aansluiting met de kopgroep kwijt. Even reed ik alleen maar na een paar rondes sloten er enkele rijders aan. Ik zat in op kop van een groepje wat voor de 8e plaats reed. Ik moest mijn tempo op een gegeven moment iets laten zakken omdat de grip achter slecht werd. Tot dat ik plotseling de marshalls de olie vlag zag zwaaien en ben direct van het gas af gegaan, maar er was niets meer aan te doen en onze hele groep ging eraf. De monteurs van MVR Racing hebben even hard door moeten werken om de motor weer in top staat voor race 2 klaar te maken.

Race 2: P8
Ik schoof na een ronde al verschillende plaatsen op en door een val van iemand reed ik op P6. Ronde na ronde kon ik het tempo bepalen van een mooi groepje. Ik werd een paar ronde voor het einde ingehaald waardoor ik op P8 kwam te rijden. Alles heb ik eraan gedaan om hun nog in te halen maar dat lukte niet. Ben niet alleen blij met de uitslag maar nog blijer dat de afstand naar de kop weer kleiner geworden is. Stap voor stap gaan we vooruit.

Op naar race 5-6 in Most (Tsjechië) van 24 tot 26 juni.