Weekend eindigt in eerste ronde!

Voorafgaand aan het race weekend wat in Misano (aan de Italiaanse kust bij Rimini) verreden werd stonden de weersverwachtingen op 28-30°C met een zonnetje. Zo begonnen ook op vrijdag de vrije trainingen. Koen had de aansluiting met de top en er werd gewerkt naar een nog betere setting van de motor voor de derde en laatste training op zaterdag voorafgaand aan de kwalificatie.

Maar het weer op zaterdag sloeg helemaal om en er moest getraind worden in de regen met uiteraard regenbanden. Je zult begrijpen dat de tijden van vrijdag niet verbeterd werden maar Koen heeft geen problemen met regen en stond dan ook op een keurige 11e plaats.

’s Middags tijdens de kwalificatie werd er gestart op een droog circuit maar er waren ook donkere wolken te zien. Het was dus belangrijk om direct snel te gaan en dat deed ie ook. Met een hele snelle tijd eindige ie op een 6plaats. Hierdoor moest de tweede groep hun kwalificatie volledig in de regen rijden. Dat zij dan niet mee zouden doen voor de snelste tijden en zich zelfs niet kunnen kwalificeren voor de race is wel duidelijk maar daar hebben ze een oplossing voor. Koen zal even uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Koen: ”Wij rijden de trainingen en kwalificatie altijd in twee groepen van ongeveer 30 rijders. Normaal gesproken worden de tijden, nadat de tweede groep gereden heeft, onder elkaar gezet en mogen de eerste 30 door naar de hoofdrace op zondag. Maar nu moest de tweede groep in de regen rijden waardoor zij natuurlijk nooit mee kunnen doen met de snelste tijden. Nu worden de eerste 15 rijders van elke groep gepakt en deze mogen dan door naar de race. Startopstelling is dan van de snelste groep op de even nummers en van de tweede groep op de oneven nummers. Daarom moest ik met een 6e tijd toch vanaf een 11e startplaats vertrekken.”

Op zondag “racedag” was het weer zonnig en konden we van start gaan met mooie omstandigheden. De start van Koen was heel netjes maar na vijf bochten ging het mis met een rijder waardoor ook nog eens zijn motor op het circuit bleef liggen waardoor en in totaal 8 rijders vielen. Koen kon er goed langs en zat er goed bij. Maar drie bochten verder gingen er weer rijders af en ook helaas Koen….

Reactie van Koen direct na de race: “Dit voelt nu zo klote. Wanneer gaat het eens een keer meezitten? Weer geen WK punten! We werken zo hard maar het komt er helaas nog niet uit. Ik trek me nu even terug en ga even alles van me af zetten zodat ik me deze week weer volledig kan focussen op de volgende race die over twee weken op Donington Park (Engeland) verreden wordt.”