Positieve eerste kennismaking

Eindelijk is het dan zover. Na een lange winter wachten heb ik van 28 tot 30 maart mijn eerste meters in Spanje gemaakt op het circuit van Cartagena. Gedurende deze drie dagen heb ik veel kilometers gemaakt op een prachtige Yamaha R6 die technisch op en top geprepareerd is door MVR Racing.
Maar omdat deze motor voor in de Supersport 600 klasse heel veel sneller is heb ik hier voorafgaand hard getraind om enkele kilo’s aan te komen en sterker te worden. Als extra ga ik ook elke week bij Mart van Roij, de team eigenaar, fysiek trainen. Om geestelijk scherp te blijven train ik gedurende de winter enkele jongens van het Dutch Minimoto Team. Dit doen we op een minibike op diverse binnenkartbanen in Nederland. Met andere woorden, ik ben er klaar voor.

Tijdens de eerste dag zijn we begonnen met meters maken en zorgen dat alles vertrouwd aan voelt. In de basis hadden we al diverse zaken in de werkplaats aangepast. Je moet hier denken aan de stand van mijn rem en koppelingshendel, positie van het zitje en tank, schakelpookje etc. Hierdoor ging het wennen best snel en konden we eerder dan gepland iets meer met de setting en data gaan werken. Voor mij was de dataman en monteur ook nieuw en ik vind het belangrijk dat ze ook gaan aanvoelen hoe ik graag met de motor wil rijden. Er was in ieder geval een goeie klik.
Tijdens de tweede dag hebben we wat meer met de vering gedaan.
Op de laatste dag regende het en heb ik niet zoveel gereden maar het gevoel was prima.
Op de foto heb ik mijn oude pak nog aan maar er komt natuurlijk nog een nieuwe combinatie die perfect bij elkaar past.

Er zullen nog enkele trainingen gepland worden voor de eerste race in het IDM van 6 tot 8 mei op de Lausitzring (Duitsland).

Alle informatie over de races kun je vinden op: https://idm.de/termine-strecken/