Stijgende lijn te pakken

Het vorig weekend heb ik laten zien dat ik erbij hoor, de snelheid is goed, het gevoel met de motor is goed, maar er gebeuren ook dingen waar ik geen grip op heb en waardoor even alles op zijn kop komt te staan. Dus de goeie dingen maar meenemen naar dit weekend!

In de eerste training liet ik zien dat de snelheid er goed in zat en zette een mooie 3e tijd neer in mijn groep. Maar na deze training kregen 23 rijders uit groep A en B een straf opgelegd voor “het te langzaam rijden gedurende 2 sectoren van de baan”. Ik zat hier ook bij en dat betekende dat we de tweede training niet mochten rijden. Ik had gelukkig wel een goede tijd neergezet in de eerste training en sloot de vrijdag dan ook af als 10e totaal.

Na een goede derde training op zaterdag mocht ik rechtstreeks door naar de kwalificatie. Deze verliep niet slecht en kon telkens mijn tijd verbeteren. De motor voelde goed aan en het vertrouwen groeide. Met nog één ronde te gaan werd er vooraan in een groepje waarin ik zat flink van het gas afgegaan. Hierdoor moest iedereen wat harder remmen en een rijder achter mij lukte dat niet meer en reed hierdoor achter tegen mij aan. Allebei kwamen we ten val en de motor was goed beschadigd waardoor ik niet door kon rijden. Jammer, maar ik had een goeie tijd en kwalificeerde me toch nog als 11e. Een mooie positie voor de race.

Nadat de rode lichten uitgingen en de race van start was gegaan kon ik me goed vooraan standhouden. Het was een grote groep en op het plekje waar ik zat, zo rond de 10e plaats, zaten ze allemaal een beetje af te wachten. Hierdoor werd er niet heel veel ingehaald en kon ik mijn plek goed vasthouden. Af en toe een paar plaatsjes verliezen en dan deze weer terugpakken. Tot dat ik met nog 4 ronden te rijden naar voren wilde opschuiven. Ik voelde dat er iets niet goed was. De motor werd steeds langzamer doordat een rem aanliep. Ik kon mijn plaats natuurlijk niet vasthouden en werd van alle kanten voorbij gereden. Het werd erger en erger. Hiermee kan ik de race niet uitrijden en moest besluiten om de motor aan de kant te zetten……..wat een teleurstelling.

Op naar race 2 maar eerst de warm-up op zondagmorgen. Deze verliep zoals gepland. Ik kon mijn gewenste ronde tijden rijden wat altijd lekker is voor een race.

Normaal ben ik vrij relaxed maar nu had ik me toch wel wat onderdruk gezet, het moet er toch een keer van komen. De start verliep goed en ik pakte in de eerste ronde al twee plaatsen. Er werd op een lang lint gereden en voor elke positie moest je constant blijven vechten. Op 4 ronden van het einde kon ik me naar voren vechten en reed een paar keer op de tweede plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen er een paar onderdoor waardoor ik wat plaatsen verloor maar dit kon ik goed herstelen waardoor ik als 5e over de finish kwam. Uiteindelijk ben ik blij met deze uitslag maar ik zat er wel even helemaal doorheen. De teleurstellingen telkens omzetten naar positiviteit valt niet mee. Nu lekker naar huis en even ontspannen want over twee weken is de volgende race in Barcelona.

Tot dan!